Chocoladetulband

  • Geplaatst op
  • 0
Chocoladetulband

Goddelijke tulband zonder gluten en suiker! Met pure chocolade.

Dit recept heb ik afgelopen weekend gemaakt. M'n kinderen kwamen langs i.v.m. moederdag. Het viel zo goed in de smaak dat ik vergeten ben een foto te maken, voordat ik er erg in had was hij al op!

Voor herhaling vatbaar!

Koop wel altijd goede ingrediënten. De meeste kun je bij ons in de shop kopen.

Ingrediënten:

- grote handvol walnoten
- theelepel rauwe cacaopoeder
- grote hand vol zwavelvrije gedroogde abrikozen
- 1 eetlepel kokosvet
- 50 gram roomboter
- 150 gram pure chocolade
- 5 eetlepels amandelmeel
- 3 eetlepels havermeel
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- 2 eieren
- snufje zout
- 2 vanillestokjes

Verwarm de oven voor op 175 graden

Smelt de kokosolie en boter. Snij de gedroogde abrikozen in stukjes. Snij de vanillestokjes open en schraap de vanille eruit.
Doe dit samen met de cacaopoeder, amandelmeel, wijnsteenbakpoeder, havermeel, eieren en zout in een beslagkom en meng en pureer dit met de staafmixer.

Snij de walnoten in brokjes (ongeveer in 4-en) en snij de pure chocolade in stukjes.
Doe dit bij het mengsel in de beslagkom en schep het door.

Vet de tulbandvorm in en doe het mengsel in de vorm. Daarna in de voorverwarmde oven in het middel van de oven ongeveer 40 minuten bakken.

Even laten afkoelen, en dan de tulband uit de vorm halen.

 

En genieten!!!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.