Amandel-dadelbroodje

Amandel-dadelbroodje

Heerlijk gluten-en suikervrij amandel-dadelbroodje

Zoek je een alternatief voor een feestbroodje vol gluten en suikers?
Probeer dit amandel-dadelbroodje dan eens. Gluten- en suikervrij en wel erg lekker!

En heel gemakkelijk te maken.

Recept:

Oven voorverwarmen op 180 graden.

Ingrediënten:

150 gram amandelmeel *
50 gram boekweitmeel *
250 gram Griekse yoghurt
2 eieren
10 dadels, in kleine stukjes gesneden
2 snufjes zout
1 theelepel wijnsteenbakpoeder *


Decoratie: 

1 1/2 eetlepel sesamzaad *
klein stukje boter, gesmolten

De ingrediënten met een * zijn bij gezondeshop.nl verkrijgbaar


Doe de amandelmeel, boekweitmeel, Griekse yoghurt, eieren, gesneden dadels, zout en wijnsteenbakpoeder in een beslagkom en roer door elkaar.


Pak een cakevorm van ongeveer 25 cm.
Ik gebruik zelf altijd bakpapier, dan til je na het bakken het broodje er gemakkelijk uit, maar je kunt de vorm ook goed invetten.
Doe het beslag in de vorm.


Strooi het sesamzaad er bovenop, en verdeel daarna de gesmolten boter.

Zet het in het midden van de oven op het rooster en bak in ongeveer 50 minuten mooi goudbruin.
Kijk de eerste keer regelmatig, iedere over is iets anders en het zou zonde zijn als je amandel-dadelbroodje verbrand.


Even laten afkoelen en plakjes snijden.

 

Heerlijk!!!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden