Appeltaartje, maar dan anders

Appeltaartje, maar dan anders

Appeltaartje, maar dan anders: gluten-, tarwe- en suikervrij

Deze appeltaart is een prima vervanging voor de aloude appeltaart met gluten en suiker.
Ik heb hem zelf gemaakt in 4 kleine taartvormpjes van 12 cm doorsnede. Heb op de bodem bakpapier gelegd, zo kun je na het bakken en afkoelen het taartje eenvoudig uit de vorm halen. Daarna kun je ze makkelijk invriezen, en als je vriendin plotseling langskomt kun je deze even snel in de oven ontdooien. Heb je altijd iets wat verantwoord en heel lekker is in huis.
Maar je kunt natuurlijk ook één vorm van ongeveer 23 cm doorsnede gebruiken.

De ingrediënten met een sterretje kun je in onze shop bestellen: www.gezondeshop.nl. Rechts in het hoofdmenu is een zoekbalkje, geef daar het product aan wat je zoekt.

Ingrediënten:

- 4 appels, het liefst goudrenetten
- sap van 1 citroen
- 150 gram cashewnoten *
- 150 gram havermeel *
- 1/2 theelepel zeezout
- 2  theelepels kaneel
- 1/2 theelepel wijnsteenbakpoeder *
- 2 volle eetlepels kokosolie *
- scheutje water
- 1 ei

Verwarm de oven voor op 165 graden.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij deze in dunne schijfjes. Meng 1 theelepel kaneel er door. 

Doe de cashewnoten, havermeel, sap van de citroen, zeezout, wijnsteenbakpoeder, 1 theelepel kaneel, de gesmolten kokosolie en de helft van het ei en 75 ml water in een beslagkom en meng het met de staafmixer, zodanig dat de cashewnoten redelijk klein zijn. 

Gebruik de helft van dit beslag en verdeel dit over de vier vormpjes (of over die ene als je een grotere vorm gebruikt).

Verdeel de appelschijfjes over de drie vormpjes en druk ze een beetje aan.

Neem nu de andere helft van het deeg, doe hier ongeveer 25 ml  water bij, zodat het licht vloeibaar wordt en verdeel dit over de 4 vormpjes.

Zet het in het midden van de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 50 minuten mooi bruin.
Iedere oven bakt weer iets anders, dus houd je appeltaartjes in de gaten.

Na het bakken iets laten afkoelen, de appeltaartjes zijn het lekkerst als ze nog wat warm zijn.

Eet smakelijk!

 

Reacties

  1. Marja Heidstra Marja Heidstra

    Dag Denja,
    het plakt inderdaad redelijk, ik los dat op door regelmatig m'n handen nat te maken.
    Wat het zure betreft: hangt een beetje af welke appels je gebruikt. Door de kaneel is het meestal wat minder zuur. Hou je toch van wat zoeter, dat kun je een inderdaad een beetje palmsuiker of agavesiroop toevoegen.

  2. Denja van Dam Denja van Dam

    Ik heb deze taart net gemaakt. Ik vind hem redelijk zuur. Ook is het deeg heel erg plakkerig. Ik kreeg de hele niet goed verdeeld over de bodem van mijn taart vorm. Ik heb geschaafde amandelen bij de appels gedaan en een beetje palmsuiker. Die vulling is wel lekker.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden