Hartig borrelbrood

Hartig borrelbrood

Lekker glutenvrij hartig borrelbrood. Lukt altijd!

Een heel gemakkelijk recept voor een gezond hartig glutenvrij en suikervrij brood.

Dit brood is een heerlijk alternatief voor het normale stokbrood, maar is glutenvrij en zonder E-stoffen! 
En heel gemakkelijk te maken!!!

 

Veel mensen merken dat glutenvrij beter is voor je. In het glutenvrije brood uit de supermarkt zitten vaak heel veel (E) stoffen die je er niet in wilt hebben!

Wil je zelf je gluten- en suikervrije brood bakken en heb je geen zin in ingewikkelde recepten? Of valt het resultaat steeds tegen?

Dit recept is echt heel gemakkelijk, en de mensen aan wie ik het heb laten proeven vonden het allemaal heerlijk!

Ingrediënten: (de ingrediënten met een * kun je ook kopen in onze shop, www.gezondeshop.nl)

2 eetlepels havermeel *
3 eetlepels kokosmeel *                             
3 eetlepels rijstemeel *
5 eetlepels glutenvrije havervlokken *
4 eetlepels pompoenpitten *
4 eetlepels zonnebloempitten *
3 middelgrote rode uien, in stukjes gesneden
ongeveer 175 gram geraspte jonge kaas
6 eetlepels volle kwark
1 kleine theelepel zeezout *
2 eieren
1/2 theelepel wijnsteenbakpoeder *

Oven voorverwarmen op 170 graden.

Doe alles samen in een beslagkom en meng door elkaar (het beste eerst alle droge ingrediënten, dan kun je dit gemakkelijker doorroeren).

Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en doe het beslag op het bakpapier en vorm hier een broodje van. Strooi hierover een beetje havermeel.

Doe de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 60 minuten mooi bruin.
Let de eerste keer dat je het bakt wel op, bij mij duurt het ongeveer 60 minuten, maar elke oven bakt weer een beetje anders.

Het is het lekkerst als het brood nog warm is, maar je kunt het ook invriezen en voor je het gebruiken wilt ontdooien en opwarmen. Zo heb je altijd een lekker en gezond brood in voorraad.
Heerlijk met wat roomboter!

Eet smakelijk!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.