Het pakket bevat:

- 500 gram boekweitmeel
- 250 gram sesamzaad 
- 500 gram zonnebloempitten
- 200 gram pompoenpitten
- 500 gram amarant
- 400 gram gebroken lijnzaad
- 450 gram Lieke is vrij Glutenvrije havervlokken
- kokosvet (de niet-ontgeurde) 325 ml
- wijnsteenbakpoeder,115 gram

Recept: 

- 3  eetlepels pompoenpitten

- 3  eetlepels zonnebloempitten

- 3  eetlepels lijnzaad

- 4 eetlepels sesamzaad

- 3 eetlepels glutenvrije havervlokken

- 3  eetlepels gepofte amarant (bodempje amaranth in heel heet pannetje, pannetje blijven bewegen. Ze poppen dan, net als bij popcorn, alleen zijn ze veel kleiner)

- 3 kleine eetlepels boekweitmeel

- 1/4 theelepeltje wijnsteenbakpoeder

- 3 eetlepels gesmolten kokosvet

- 1 kleine  theelepel zeezout

- 140 ml water

 

De droge ingrediënten bij elkaar voegen en goed door elkaar roeren.
Daarna het water en de gesmolten kokosolie erdoor roeren. 

Oven voorverwarmen op 170 graden

Bakpapier op een bakplaat leggen, en de “substantie” op de bakplaat doen en mooi dun uitrollen en over de hele bakplaat verdelen.

 

Ik doe het gewoon met m’n handen, die maak ik een aantal keren vochtig onder de kraan, dan plakt het niet zo.

Insnijden in langwerpige crackervormpjes, je kunt ze als ze klaar zijn en afgekoeld dan mooi in crackers breken.

 

50-55 minuten in de oven, tot ze mooi bruin zijn.
(Bij mijn oven is dit de juiste baktijd. Houd het zelf goed in de gaten, als de crackers mooi bruin en niet meer te licht zijn, zijn ze klaar.)

Eet smakelijk! 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »