Witte amandelen bevatten dezelfde eigenschappen als bruine amandelen. Het verschil tussen deze twee amandelen is dat de witte amandel kort is geblancheerd om het velletje kwijt te raken. Door het blancheerproces is de witte amandel een stuk zachter van structuur en smaak dan de bruine amandelen. De noot is zo ideaal om te verwerken in gerechten!

Amandelen bevatten veel eiwitten

Amandelen bevatten een eiwitpercentage van rond de 20%. Dit maakt de amandel net zo aantrekkelijk als kwark of vlees. Daarentegen bevatten de noten niet de negatieve effecten van de verzadigde vetten in vlees, maar bevat het juist onverzadigde vetten. 

Amandelen zijn goed voor ons cholesterol

Onverzadigde vetten hebben een positief effect op ons cholesterol. De onverzadigde vetten in noten, en dus ook de amandel, zorgen er namelijk voor dat het goede cholesterol wordt verhoogd en het slechte cholesterol wordt verlaagd. Zowel de hart- en bloedvaten als de spieren hebben dus een voordeel bij amandelen. 

Mineralen in witte amandelen

Hoewel witte amandelen iets minder vitamine E bevatten dan de bruine variant, bevat ook deze noot nog veel kalium, magnesium, fosfor en calcium. Deze mineralen zorgen ervoor dat de werking van de spieren wordt ondersteund en bevordert. Daarnaast is ook ons metabolisme gebaat bij deze voedingsstoffen; zij helpen namelijk energie vrij te maken uit koolhydraten, eiwitten en vetten. 

Amandelen en vitamine E

Net zoals bruine amandelen bevatten witte amandelen het anti-oxidant vitamine E. Hoewel ze wel minder van deze vitamine bevatten, blijft de amandel een krachtig middel om in te zetten tegen vrije radicalen. Deze ontstaan al bij een normale stofwisseling, maar ook na intensieve lichamelijke inspanning. Anti-oxidanten zoals in de amandel zorgen ervoor dat deze vrije radicalen geen schade kunnen brengen aan onze gezonde cellen. Dagelijks een handje amandelen kan dit effect al ruimschoots verkleinen. Als u alleen voor de vitamine E voor de amandel kiest, raden wij u aan toch de bruine amandelen te bestellen.

Tips witte amandelen

Doordat de witte amandel wat zachter is dan de bruine noot, is deze perfect om te gebruiken in gerechten.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen
Tags
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »