Lekkere cranberries gezoet met appelsap. Deze cranberries zijn iets zuurder dan de andere cranberry, doordat zij zo puur mogelijk zijn gehouden. De enige toevoeging die aan het fruit is toegevoegd is de appelsap.

Recept glutenvrije en suikervrije tulband:
- 3 eieren
- 3 eetlepels boekweitmeel
- 1 eetlepel amandelmeel
- 75 gram roomboter
- 2 appels, geschild en in kleine stukjes
- 1 grote peer, geschild en in kleine stukjes
- 2 eetlepels cranberries
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 kleine theelepel zeezout
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- sap van een halve citroen

Verwarm de oven voor op 170 graden

Doe de stukjes appel, peer, de cranberries, de kaneel, de amandelmeel, de boekweitmeel, de zeezout, de zonnebloempitten, de citroensap en de wijnsteenbakpoeder in een beslagkom.
Smelt de boter en roer dit door het mengsel.
Klop 3 eieren met de staafmixer ongeveer 2 minuten, schep het ei door het beslag.

Vet de tulbandvorm in en doe het beslag in de tulbandvorm.

Zet dit in het midden van de voorverwarmde oven  (165 graden) en bak het goudbruin in ongeveer 60 minuten.
Heerlijk en verantwoord!
 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Jolanda Geplaatst op 3 Juli 2015 at 10:26

Heerlijke cranberry's zonder suiker! Heb het recept meteen geprobeerd. Lekker!!! Zelfs m'n kritische kids vonden de tulband erg lekker. En heel makkelijk te maken.


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen
Tags
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »