Wat zijn Acacia vezels?

Acacia vezels zijn afkomstig van Acacia bomen, die van origine te vinden zijn in Afrika. Het sap wat uit deze bomen komt wordt gedroogd, waardoor een vezelpoeder vormt. Acacia vezels bevatten 86% oplosbare vezels, die ook wel verteerbare vezels of prebiotica worden genoemd. Voedingsvezels zijn voornamelijk afkomstig uit de celwand van planten en we krijgen ze binnen bij het eten van groente, fruit, brood, ontbijtgranen, peulvruchten en noten.

Ons moderne dieet bevat, in tegenstelling tot het ‘traditionele’ dieet, weinig vezels. Het advies is om dagelijks 30 tot 40 gram vezels te eten.

Mattisson Acacia vezels geven per portie van 2 theelepels ruim 4 gram oplosbare vezels en hebben een milde, neutrale smaak. Hierdoor kunnen onze Acacia vezels eenvoudig in verschillende voedingsproducten worden verwerkt. De Acacia vezels kunnen bij lastig oplossen ook droog over havermout en salade gestrooid worden.

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediënten 100% Acacia Vezels.
 
voedingswaarde per 100 g
energie 837 kJ / 200 kcal
vet 0,1 g
vet waarvan verzadigd 0 g
koolhydraten <0,1 g
waarvan suikers 0 g
eiwitten 0,8 g
vezels 86 g
zout 0,01 g
calcium 800 mg 100%
ijzer 7 mg 50%
kalium 296 mg 15%
magnesium 259 mg 69%

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Tags
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »