Amazing Grass

De gecertificeerde, biologische graangrassen van Amazing Grass® worden geteeld en geoogst in de good ol’ Verenigde Staten van Amerika, op onze familieboerderij in Kansas om precies te zijn, waar we ons wijden aan het creëren van het beste biologische groene SuperFood®, dat gemaakt wordt van de beste ingrediënten die er op deze wereld te vinden zijn. We geloven in de enorme kracht van voeding, zodat we deze wereld beter achterlaten dan hoe we haar aantroffen, maar vooral om de blijdschap van Amazing Grass® te delen met mensen – omdat wij uiteindelijk blije mensen worden als wij mensen blij maken.

Onze familieboerderij werkt direct samen met Charles Schnable, “de vader van het graangras”, en we hebben het telen, oogsten en drogen van graangrassen de afgelopen 50 jaar geperfectioneerd, zodat het optimale voeding is geworden.

MISSIE

Amazing Grass® streeft ernaar om het meest authentieke en innovatieve “it” wellness-merk te worden in de plantaardige categorie waarin we concurreren, met de door onze familie geteelde graangrassen als rode draad.

TELEN, OOGSTEN & OPSLAG

Groei

Amazing Grass® graangrassen worden op volle, organische grond geteeld. We planten in de herfst aan en de plant groeit gedurende de winter, zodat de wortels een diepe structuur ontwikkelen. Diepgewortelde graangrassen nemen veel voedingsstoffen op die u normaal niet in traditionele bladgroenten aantreft.

Oogst

We oogsten in één seizoen en we snijden hierbij alleen het rijkste, groenste puntje van de jonge grasplant af, omdat hier de meeste voedingsstoffen samenkomen.
Onze grassen worden direct geoogst, zodat ze de grond nooit raken. Ze worden vervolgens snel verwerkt in onze geavanceerde droogmachine.

Opslag & bewerking

De blaadjes worden in onze speciaal ontworpen drooginstallatie gedroogd op minder dan 107°F (41,6°C). De puurheid van de voeding wordt verzekerd door onze zelfontwikkelde droogmethode. De blaadjes worden tot korrels geperst om het oppervlaktegebied te verkleinen en om oxidatie tegen te gaan en vervolgens worden ze ingevroren opgeslagen in onze 3 mijl lange, ondergrondse grot.

Onze geavanceerde molen is uniek gelegen in een kalksteengrot waar onze korrels ingevroren worden opgeslagen. Tijdens het malen ontstaat een ongelooflijk fijne maling waardoor onze producten niet alleen een betere smaak en mondgevoel krijgen, maar ook meer biologische beschikbaarheid.

Verpakking

De flessen worden omgespoeld met stikstof voordat er een ondoordringbaar zegel wordt aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de premium grassen niet door zuurstof of licht worden geoxideerd. Kleine productieseries zorgen ervoor dat ons product bijna net zo vers is als op de dag dat het werd geoogst.

6 Producten

Amazing Grass

De gecertificeerde, biologische graangrassen van Amazing Grass® worden geteeld en geoogst in de good ol’ Verenigde Staten van Amerika, op onze familieboerderij in Kansas om precies te zijn, waar we ons wijden aan het creëren van het beste biologische groene SuperFood®, dat gemaakt wordt van de beste ingrediënten die er op deze wereld te vinden zijn. We geloven in de enorme kracht van voeding, zodat we deze wereld beter achterlaten dan hoe we haar aantroffen, maar vooral om de blijdschap van Amazing Grass® te delen met mensen – omdat wij uiteindelijk blije mensen worden als wij mensen blij maken.

Onze familieboerderij werkt direct samen met Charles Schnable, “de vader van het graangras”, en we hebben het telen, oogsten en drogen van graangrassen de afgelopen 50 jaar geperfectioneerd, zodat het optimale voeding is geworden.

MISSIE

Amazing Grass® streeft ernaar om het meest authentieke en innovatieve “it” wellness-merk te worden in de plantaardige categorie waarin we concurreren, met de door onze familie geteelde graangrassen als rode draad.

TELEN, OOGSTEN & OPSLAG

Groei

Amazing Grass® graangrassen worden op volle, organische grond geteeld. We planten in de herfst aan en de plant groeit gedurende de winter, zodat de wortels een diepe structuur ontwikkelen. Diepgewortelde graangrassen nemen veel voedingsstoffen op die u normaal niet in traditionele bladgroenten aantreft.

Oogst

We oogsten in één seizoen en we snijden hierbij alleen het rijkste, groenste puntje van de jonge grasplant af, omdat hier de meeste voedingsstoffen samenkomen.
Onze grassen worden direct geoogst, zodat ze de grond nooit raken. Ze worden vervolgens snel verwerkt in onze geavanceerde droogmachine.

Opslag & bewerking

De blaadjes worden in onze speciaal ontworpen drooginstallatie gedroogd op minder dan 107°F (41,6°C). De puurheid van de voeding wordt verzekerd door onze zelfontwikkelde droogmethode. De blaadjes worden tot korrels geperst om het oppervlaktegebied te verkleinen en om oxidatie tegen te gaan en vervolgens worden ze ingevroren opgeslagen in onze 3 mijl lange, ondergrondse grot.

Onze geavanceerde molen is uniek gelegen in een kalksteengrot waar onze korrels ingevroren worden opgeslagen. Tijdens het malen ontstaat een ongelooflijk fijne maling waardoor onze producten niet alleen een betere smaak en mondgevoel krijgen, maar ook meer biologische beschikbaarheid.

Verpakking

De flessen worden omgespoeld met stikstof voordat er een ondoordringbaar zegel wordt aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de premium grassen niet door zuurstof of licht worden geoxideerd. Kleine productieseries zorgen ervoor dat ons product bijna net zo vers is als op de dag dat het werd geoogst.